marți, 14 decembrie 2010

Decembrie jegos.

Desigur, iarna este anotimpul minunat cand auzi la colturi de strada copilasii cantand colinde si cand clinchetul de clopotei iti gadila simturile. Pe dracu. Azi a fost prima zi de ninsoare serioasa. In loc de copilasi care canta colinde, am dat de cersetori care cer un leu. Scapi de cersetori, te opintesti intr-o baba care opreste brusc si inexplicabil in fata ta. Iti ceri scuze, mergi mai departe.
Bineinteles ca nu vei auzi in veci clinchetul de clopotei pe strazi sau...oriunde. Pe strada auzi: claxoane, injuraturi, oameni care vorbesc singuri sau unii cu altii, babe care blestema si tot asa. Fulgii draguti se prind de parul tau si creeaza o atmosfera magica... in care mocirla si urmele jegoase de roti terfelesc zapada abia asezata. Asa ca hai sa mai renuntam la stereotipurile, la ipocrizie si la falsa speranta ca realitatea nu e asa rea.
Colindele, si copiii care le canta, sunt in sufletele voastre. Clopoteii rasuna acolo, in adanc, unde e cea mai frumoasa camera a inimii voastre, deci NU PE STRADA.

Un comentariu: